Dani monodrame u Glluglu

Mjesec studeni posvetili smo monodrami. Scena Gllugl proporcijama je te intimnim komornim ambijentom idealna za izvedbu ove specifične dramske forme. Za Dane monodrame u Glluglu odabrali smo tri naslova.

Grazie Alida – ponedjeljak, 13.11.2023. u 20 sati

U ovoj monodrami sada već stara Alida Valli prisjeća se svojih uspjeha, a sve to putem dijaloga s glasom izvan scene, gledatelji mogu razotkriti lica i naličja ove poznate pulske glumice. Novinar intervjuira Alidu Valli u interpretaciji izvrsne Petre B. Blašković, a predstava sadrži nekoliko narativnih razina – na trenutke Luka i Petra razgovaraju baš kao Luka i Petra koji pripremaju tu predstavu, pričajući istrovenetskim dijalektom, a potom su ponovno bili Alida i novinar, koji nastoji prepričati njezin život, ali i isprovocirati je – zbog nekih navodnih kontroverznih činjenica iz njezine biografije, na što je Alida odgovorila velikom snagom. Čini se kao da ova predstava daje neku novu viziju glumice, oslobađajući je na neki način svih prethodnih polemika i kontroverzi.

Tekst: Petra B.Blašković i Luka Juričić

Režija: Luka Juričić

Fotografije: Lucija Ukić

Produkcija: Zajednica Talijana Pula

Morphin’ – nedjelja, 19.11.2023. u 20 sati

Sadržaj predstave inspiriran je stvarnim videozapisima sa TikToka. Kroz fragmentaciju i kolažiranje govora i pokreta iz pojedinih videa i njihovim ponovnim uvezivanjem, cilj izvedbe je simulirati princip internetskog algoritma.

Predstava je nastala kao diplomski ispit na studiju neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost I kulturu u Osijeku, pod mentorstvom red. prof. art. Maje Đurinović.

Koncept i izvedba: Jura Ruža

Suradnica za scenski pokret: Martina Terzić

Ilustracije i dizajn plakata: Lucija Ostrogović

Autorska glazba: Arian Peharda

Fotografije i izrada trailera: Matija Benić

Oblikovanje svjetla: Filip Eldan, Nikša Eldan

Programska knjižica: Matilda Lepoglavec

Posebne zahvaleMladenu Grofu Jerneiću Erdödyju i Miri Hrebaku.

Mistero buffo – utorak, 28.11.2023. u 20 sati

Mistero buffo je komična poslastica i virtuozna oda glumačkom pozivu, kroz koju se glumac transformira u preko 30 likova. Ta posveta koristi smijeh da bi potakla gledaoca na novi pogled na stvari.

Tekst je nastao kao glumački izazov nobelovca Daria Foa, koji je prikupio monologe putujućih glumaca koji zabavljaju i bude publiku prepričavajući zgode iz kolektivne riznice priča.

 „Dražen Šivak je majstor, posvećenik, glumac. U vatri i miru. Kaljen mnoštvom tehnika istovremeno, istinit, potresan, smiješan, ciničan, autociničan i prvenstveno hrabar (…) Kao potraga za smislom svakog pravog umjetnika…“ – obrazloženje žirija na dodjeli glavne nagrade Festivala monodrame u Bečeju.

Režija: Lee Delong

Izvođač: Dražen Šivak

Glazbenik: Igor Dorotić

Grupa u produkciji s Triko Cirkus
Ovaj unos je objavljen u Najave. Bookmarkirajte stalnu vezu.