Dindim, o nježnosti

DindimREŽIJA: Tamara Kučinović

TEKST: Tamara Kučinović i ansambl

SCENOGRAFIJA: Petar Nevžala

LUTKE: Ivana Živković i Sheron Pimpi – Steiner

GLAZBA: Marko Hrašćanec

OBLIKOVANJE ZVUKA: Petar Eldan

OBLIKOVANJE SVJETLA: Tamara Kučinović

IGRAJU: Nikša Eldan, Sara Ipša, Goran Guksić

PRIPOVJEDAČ: Zvonko Zečević

Sunčano popodne, rana jesen u Riu de Janeiru, doba obilnog hranjenja pred zimu na južnoj poluci zemlje, gdje zime nisu oštre, već sjetne. Tamo živi jedan sasvim običan čovjek, starac naborane tvrde kože i mekog srca. Joao živi usamljen, skroman život, i ne traži nikoga. No život mu je odlučio promijeniti put. Jedan sasvim  neobičan događaj preokrenuo je njegovu sudbinu naglavačke.

Priča je to o nenadanom i nesvakidašnjem prijateljstvu koje mijenja život, tjera na smijeh i topi srca. Ako ste mislili da je nemoguće da čovjek i pingvin budu najbolji prijatelji, prevarili ste se. Upravo ta dva pomalo nespojiva bića sasvim slučajno postati će nerazdvojni. To je dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice, forme i oblike, da ruši predrasude i gradi mostove između svih živih bića.

Lutkarska predstava Dindim, o nježnosti  nastala je prema istinitom događaju u Riu de Janieru, gdje jedan starac postaje obitelj jednom mageljanskom pingvinu, a ta je nevjerojatna priča prikazana kroz čaroliju lutkarskog kazališta.

Preporučeni uzrast: 9+

Predstava je dobitnica nagrade za najbolju predstavu u cjelini nagrade za najbolje glumačko – animacijsko ostvarenje ansamblu predstave na Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić 2018. godine.