Gllugl jazz festival 2021.

Petak, 4.6. u 20:00

The Quartet

The Quartet je jazz sastav iz Varaždina osnovan 2016. godine. Sastavljen je od glazbenika koji djeluju u mnogim glazbenim projektima u Hrvatskoj i šire. Sastav izvodi jazz standarde i kompozicije današnjih modernih izvođača. Tijekom godina djelovanja kvartet je odradio zapažene nastupe na klupskoj i festivalskoj jazz sceni kao što su: Gllugl jazz festival, Jazz sezona CZK – Čakovec, Fest Jazza Koprivnica, Jazz from the Woods, Gem Jazz sezona 2019 Varaždin. Repertoar čine skladbe autora kao što su: John Coltrane, Charlie Parker, Thelonious Monk, Joe Henderson, Benny Golson, Michael Brecker, Seamus Blake…

Oliver Potočnik – saksofon

Hrvoje Šenjug – gitara

Aleksandar Vešić – e.bas i kontrabas

Neven Mehun – bubnjevi

Petak, 4.6. u 21:00

Vojkan Jocić kvartet & Miha Györek

Ovaj kvartet izvodi selektirane jazz standarde, moderne originalne skladbe te obrade hrvatskih tradicionalnih kompozicija. Kvaliteta te virtuoznost članova ansambla omogućava vrlo kompleksne i interaktivne izvedbe. Glazba je to koja dolazi iz jazz tradicije, ali sa modernim pristupom, nešto što  možemo čuti na današnjoj svjetskoj glazbenoj sceni.

Vojkan Jocić

Vojkan Jocić – saksofoni

Hrvoje Galler – klavir

Luka Veselinović – kontrabas

Janko Novoselić – bubnjevi

gost: Miha Györek – saksofon

Mihael Györek

po završetku studija za jazz saksofon na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu i CODARTS-u Rotterdam djeluje kao član ansambla Transhistria Electric Tamare Obrovac, New Euopean jazz Collective (Berlin) te orkestra Lasse Lindgrena – Big Constellation. Stalni je član jazz orkestra HRT-a. Sa vlastitim jazz triom »MAK«, izvodi vlastite aranžmane prleških narodnih pjesama i vlastite skladbe koje su 2013. objavljene na CD-u. Kao član HGM Big banda svirao je sa mnogim uglednim glazbenicima poput Don Menze, Mike Abene, Arturo O`Farill, Miguel Zenon i drugi. Nasupao je u Njemačkoj, Nizozemskoj, Cipru, Austriji, Rumunjskoj,Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Mihael Györek

Subota, 5.6. u 20:00

Behave Community

Behave Community je projekt koprivničkih jazz entuzijasta započet 2017. godine kroz koji klavijaturist Jurica Hrenić, bubnjar Goran Vdović i basist Ferdinand Buhanec žele prezentirati svoje viđenje improvizirane glazbe kroz izvođenje vlastitih pjesama i obrada pop/rock/jazz standarada. Sastav je zamišljen kao jezgro oko kojeg će se okupljati gostujući glazbenici pa na svakom nastupu gostuju muzičari koji daju svoj pečat u stvaranju zajedničke glazbe. Najčešći gosti su saksofonisti Gordan Perši i Vedran Momčilović, gitaristi Hrvoje Šenjug i Jan Samaržija te bubnjar Robert Jambrušić – Džebo.

Vedran Momčilović – sax

Jan Samaržija – gitara

Jurica Hrenić – klavijature

Ferdinand Buhanec – bass

Goran Vdović – bubnjevi

Subota, 5.6. u 21:00

Trio Bertić-Borovec-Matišić

U ovom isprepliču se generacije glazbenika, koje se međusobno prožimaju i daju si podršku, stariji iskustvom, mladi svježinom i poletnošću. U doba inflacije glazbe trio ne odustaje od postulata koji glazbu čine umjetnošću; muzikalnost, tehnika, inventivnost, virtuoznost, poštivanje tradicije u traženju novog. Trio izvodi autorske skladbe svojih članova, kao i jazz standarde.

Marko Bertić

Marko Bertić – gitara

Saša Borovec – kontrabas

Šimun Matišić – bubnjevi

Nedjelja, 6.6. u 20:00

Buzzers

Varaždinski fusion/jazz kvintet osnovan u proljeće 2017. godine s idejom da se pokrene novi projekt u kome bi sudionici mogli realizirati svoje glazbene ideje, a čine ga glazbenici iz Varaždina, Ko- privnice i Čakovca. Ansambl u fokus svog djelovanja stavlja originalne kompozicije svojih članova, ali i obrade tradicionalnih, uglavnom hrvatskih napjeva u fusion/jazz maniri. U kratko vrijeme svoga djelovanja Buzzersi su ostvarili niz zapaženih nastupa u Varaždinu, Čakovcu, Fažani te na Međunarod- nom jazz festivalu u Puli gdje su, predstavivši se isključivo autorskim djelima svojih članova, dobili vrlo dobre kritike za svoj nastup.

Gordan Perši – saksofoni

Marko Prepelić – truba / krilnica /gitara

Miodrag Paravinja – klavijature

Petar Prepelić – e. bas

Goran Vdović – bubnjevi

Nedjelja, 6.6. u 21:00

Kajtebriga

Kajtebriga, kao Glluglov glazbeni ansambl, domaćin je ovogodišnjeg Gllugl jazz festivala te ga svojim nastupom zatvara. Sastav izvodi različite stilove glazbe, a sve u jazzy maniri. Repertoar im tako čine autorske skladbe članova ansambla, obrade jazz standarda, šansona, pop i rock standarda te songova iz mjuzikala. Kajtebriga je ostvario niz nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Hana Hegedušić – vokal

Gordan Perši – saksofoni

Petar Eldan – klavir

Aleksandar Vešić – kontrabas / e. bas

Stanislav Muškinja – bubnjevi