27. travnja MINI GLLUGL JAZZ FESTIVAL povodom Međunarodnog dana jazza

U subotu, 27. travnja 2024. u 20 sati obilježit ćemo Međunarodni dan jazza. Na Mini Gllugl jazz festivalu svirat će varaždinski bend Melun kvartet te jazzeri s otoka i grada Visa Trio Los Koz koji će se prvi puta predstaviti varaždinskoj publici. Nakon službenog dijela programa svi glazbenici pozvani su na jam session!

Program je sufinanciran sredstvima Grada Varaždina.

Ulaz je slobodan!

Trio Los Koz

Podneblje oblikuje ljude, ljudi oblikuju kulturu, kultura oblikuje život. Ili smo tako barem mislili. Trojica glazbenika s Visa demonstrirat će kako zvuči iskrena i nerafinirana ljubav prema glazbi. Trio Los Koz

Pavao Tomić – gitara

Dimitrije Damir Sviličić – e. bas

Dominik Šabić – bubnjevi

Melun kvartet

Glluglov “kućni bend” Melun kvartet osnovali su 2010. godine tadašnji učenici Glazbene škole u Varaždinu. Bila je to jedna od prvih generacija polaznika fakultativnog predmeta Osnove jazza pod mentorstvom profesora Petra Eldana. Iako nisu bili svjesni da su tek na početku svojih glazbenih, ali i nekih drugih umjetničkih karijera, ostali su u prijateljskim odnosima sve do danas te su 2023. godine počeli ponovno aktivno nastupati. Svi članovi kvarteta akademski su obrazovani umjetnici: gitarist Hrvoje Šenjug i kontrabasist Jura Herceg diplomirali su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, bubnjar Neven Mehun školovao se i diplomirao u Beču te danas sva trojica nastupaju s brojnim glazbenim sastavima raznih stilova i žanrova od klasične glazbe preko popa, rocka i bluesa do jazza. Pijanist Filip Eldan nakon mature u varaždinskoj Glazbenoj školi svoje umjetničko obrazovanje nastavlja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje je i diplomirao Glumu i lutkarstvo. Jedan je od osnivača Umjetničke organizacije Gllugl, a danas je na angažmanu kao član dramskog ansambla HNK u Varaždinu.

Hrvoje Šenjug – gitara

Filip Eldan – klavir

Jura Herceg – kontrabas, e. bas

Neven Mehun – bubnjevi

Ovaj unos je objavljen u Najave. Bookmarkirajte stalnu vezu.