Hrvoje Šenjug

Hrvoje Šenjug rođen je u Varaždinu 1992. godine. U svom rodnom gradu završio je osnovnu i srednju glazbenu školu za klasičnu gitaru u klasi profesora Marka Žerjava. Osim klasične glazbe, od srednje škole svira i druge stilove glazbe, primjerice rock i jazz u raznim sastavima. Nakon položenog prijemnog ispita, 2011. godine upisuje studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi redovnog profesora Istvána Römera. Tijekom studija klasične gitare završio je i jazz modul Muzičke akademije u Zagrebu gdje stječe dodatna znanja o jazz improvizaciji kod Saše Nestorovića, Elvisa Penave i mnogih drugih. Diplomirao je 2016. godine s velikom pohvalom (magna cum laude).
Nakon završenog studija surađivao je i snimio nosače zvuka s raznim sastavima, a neki od njih su: The Quartet, nuSynergetic Orchestra, Behave Community, Fran Vasilić, Melun kvartet, Scifidelity Orchestra i Dixieland Band Čakovec.
Uz spomenute suradnje s drugim izvođačima, osnovao je i autorski bend Hrvoje Šenjug & The Bypassers te 2023. objavljuje autorski album pod nazivom The Cycle Continues, u izdanju Croatia Recordsa
Uz koncerte i nastupe, aktivno se bavi pedagoškim radom te predaje klasičnu gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu.