Čarobna škola

Bruno Kontrec
ČAROBNA ŠKOLA- pričopredstava –
Na kraju neke livade, na samom rubu neke šume nalazi se Čarobna škola. Polaznici te škole su razne životinje koje se međusobno slažu i koji su pravi prijatelji, bliski kao braća i sestre. Jednog dana u njihov razred dolazi jedan lik koji je drugačiji od njih. On ne vidi, on je crn i on visi naopačke. Škvadra ga isprva ne prihvaća, ali učiteljica Lavica ima način kako to promijeniti.

Originalna basna nastala po istinitom događaju, pisana u rimi, a izvedena u pripovjedačko-igrano-lutkarsko-glazbenoj formi progovara o jednakosti, prihvaćanju različitosti, prihvaćanju jedni drugih kao i sebe samih sa svim
svojim manama i vrlinama. Govori o tome kako je svatko od nas jedinstven na svoj poseban način i kako svatko od nas ima svijest da nije savršen. Tek kad prihvatimo jedni druge točno takvima kakvi jesmo, možemo zaista postati sretni i ispunjeni.
U lutkarsko-scenografskom pogledu predstava predstavlja inovativnu vrstu vizualne estetike – 3D POP-UP tehniku koja će, u kombinaciji s ostalim elementima modernog lutkarstva, glazbe i dramske glume tvoriti zanimljivu i čarobnu kulisu ove tople priče.

Tekst: Bruno Kontrec

Režija: Sara Ipša i Bruno Kontrec

Glazba: Petar Eldan

Ilustracije: Biserka Kontrec

Pop-up i scenografija: Bruno Kontrec

Koreografija: Sara Ipša

Umjetnički suradnik: Nikša Eldan

Igraju: Sara Ipša i Bruno Kontrec


Dob: 3+
Trajanje: 30 min
Produkcija: teatar.002 i gllugl