Uspavanka za Bellu

PRIČA O PSIMA

 

Autorica teksta: Katarina Arbanas

Igraju: Katarina Arbanas, Filip Eldan i Nikša Eldan

Režija: Ansambl

Skladatelj: Petar Eldan

Kreacija lutaka: Katarina Arbanas

Scenografija: Nikša i Filip Eldan

Tehnička izvedba scenografije: Ćiril Žuliček

Uspavanka za Bellu lutkarska je fantazija o životu pasa, kakvim bismo ga mogli vidjeti u našoj mašti. Naši su junaci stoga karakteri s ljudskim osobinama i životnim pričama. Priča je to, prije svega, o ljubavi, odanosti i prijateljstvu koje može svladati sve prepreke i nedaće.

Našu uspavanku ispričat će mama psica Tonkica svojoj kćerkici Belli prije spavanja, jer malena, kako to djeca često čine, odbija zaspati. Uspavanka prati psića Rollija u njegovoj pustolovini. Naime, jednoga je dana  Rolli, bježeći pred zločestom gospođom Zločić i njezinim strašnim rotvajlerom Hundom, izgubio svoju gospodaricu – djevojčicu Gretu. Izgubivši se, Rolli susreće uličnu družinu pasa u kojoj je među ostalima i lijepa Tonkica. Tada se psić nađe pred životnom odlukom – hoće li se vratiti Gretici koja bez njega ne može ili ostati s Tonkicom i novim prijateljima?

Kakvu će odluku donijeti Rolli, zašto Greta ne može bez njega i hoće li Bella napokon zaspati, saznajte u našoj predstavi Uspavanka za Bellu (Priča o psima).

Trajanje: približno 45 minuta.