Zdenka Lacina

zdenka-lacina

 

 

 

 

rođena je 13.03.1981.god. Završila je srednju Tekstilno-tehničku školu za odjevnog tehničara 1999. godine, potom Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer dizajna tekstila i odjeće kao diplomirani viši modni dizajner 2004.godine. Magistrirala je također na Sveučilištu u Zagrebu, Tekstilno – tehnološki fakultet na Sveučilišnom diplomskom studiju kao magistra struke, inženjerka tekstilnog i modnog dizajna, smjer: kostimografija 2013. godine.

Radno iskustvo konstrukcije, modeliranja i dizajna stekla je radeći u radionici HNK u Zagrebu pod vodstvom Jelice Ozimec, gdje je sudjelovala u izradi brojnih opernih, dramskih i baletnih produkcija. Kao dizajner, konstruktor i modelar radila je i u modnoj industriji: Varteks Pro d.o.o. Varaždin, Sloga IMK d.o.o. Požega, Smoda d.o.o. Požega , bavila se poslom stilista i vizažista (Poslovni časopis B4-LIFE, modna agencija Formo models, Zagreb ), organizirala modne revije te pisala vlastitu modnu kolumnu.

Sudjelovala je u brojnim grupnim i samostalnim modnim revijama , a od 2009. surađuje s gradskim kazalištima i s UAOS kroz kazališne projekte kao kostimograf. Te od 2015. godine predaje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, na odsjeku za primjenjenu umjetnost.