Gllugl jazz festival 2022.

Petak, 3.6. u 20:00

ZORAN PULJEK QUARTET

Oslonjen na tradiciju vokalnog jazza,  varaždinsko-međimurski sastav Zoran Puljek Quartet, posvećen je izvođenju tema iz svjetske i domaće jazz pjesmarice s odmjerenim doziranjem vokalnih scat i beatbox improvizacija te instrumentalnih sola.

SASTAV:

Zoran Puljek – vokal / beatbox

Mario Jagec – e. bas / saksofon

Vedran Peharda – gitara

Filip Josipović Šmit – bubnjevi

Petak, 3.6. u 21:15

MOONLIGHT SESSION BAND

Kao što i samo ime govori, Moonlight Session Band temelji se na spontanim glazbenim interakcijama različitih glazbenika koji aktivno sudjeluju u realizaciji popularnih video – audio uradaka pod istim nazivom. Za ovu prigodu band je pripremio malo moderniji repertoar obrada i originala koji će sigurno biti publici atraktivan i zanimljiv!

SASTAV:

Helena Hraščanec – vokal

Luka Osrečak – saksofon / gitara

Marin Hraščanec – klavir

Ivan Grobenski – kontrabas

Darko Ivančan – bubnjevi

Subota, 4.6. u 20:00

FUSION FIVE

Fusion Five je ansambl modernog glazbenog izričaja koji uz vlastite skladbe  njeguje i repertoar u jazz-rock fusion stilu Billy Cobhama, Al Di Meole, Chick Coree, Weather Reporta…

SASTAV:

Mario Jagec – e. bas

Branimir Novak – gitara

Kruno Lajtman – sax

Darko Golubić – klavijature

Damir Kovačić Skuba – bubnjevi

Subota, 4.6. u 21:15

GUNGULA

Gungula je gypsy jazz swing bend iz Zagreba sastavljen od djevojaka i jednog mladića koji jazz glazbu vole više od uobičajene buke svakodnevnog života i koji su spremni žrtvovati svoje vrijeme i tišinu kako bi svirali…

SASTAV:

Matilda Fatur – kontrabas / vokal

Duga Bavoljak – truba / vokal

Sonja Domitrović – saksofon / vokal

Ivan Luić – gitara

Irma Vicula Bulaja – violina

Laura Tandarić – bubnjevi

Nedjelja, 5.6. u 20:00

MATE MATIŠIĆ & ŠIMUN MATIŠIĆ

Mate Matišić dramski je pisac, scenarist, multiinstrumentalist, skladatelj i urednik na Hrvatskom radiju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Glazbom se bavi dugi niz godina a nastupao je s brojnim hrvatskim ali i svjetski uglednim glazbenicima – gypsy jazz umjetnicima, poput Stochelo Rosenberg, Florin Nicolescu, Angelo Debarre i dr. Na čelu je poznatog sastava Hot Club Zagreb, sklada filmsku i kazališnu glazbu, bavi se književnošću.

Šimun Matišić, na uspješan način spaja jazz i klasičnu glazbu. Surađuje s brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima i orkestrima. Član je ansambla Harlequin Art Collective, koji se bavi djelima Oliviera Messiaena i J. S. Bacha, u kojem djeluje kao udaraljkaš i aranžer.  Trenutno je student pete godine udaraljki u klasi prof. Ivane Bilić, te četvrte godine klasične kompozicije u klasi profesora Mladena Tarbuka, prve dvije godine studija kompozicija je završio kod profesora Davorina Kempfa. 2020. godine izlazi album pod vodstvom Saše Nestorovića „Wes meets Trane“ na kojem svira bubnjeve, a 2021. album Ivan Kapec kvinteta „CRTA“, na kojem sudjeluje kao vibrafonist. Laureat je Nagrade Grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski“, za skladbu Šlomlek Maryam, za sopran, dva sopran saksofona i ansambl, koja se izvela u sklopu sezone Cantus ansambla 2020. godine.

SASTAV:

Mate Matišić – gitara

Šimun Matišić – vibrafon

Nedjelja, 5.6. u 21:15

JASNA BILUŠIĆ & NEW DEAL

Jazz sastav New Deal glazbena je priča koja traje već dvadesetak godina. Ona sjedinjuje brojne faze suradnje glumice i pjevačice Jasne Bilušić s ponajboljim hrvatskim jazz glazbenicima. Jasna Bilušić, po obrazovanju prvenstveno glumica, pored svojih profesionalnih glumačkih angažmana u kazalištu, na filmu i na televiziji, posljednjih tridesetak godina gradi i respektabilnu pjevačku karijeru, započetu ni manje ni više nego pod okriljem našeg legendarnog jazziste Boška Petrovića. New Deal je jazz sastav koji od samih svojih početaka briše oštre granice između glazbenih stilova. Aranžmanski originalan, uz obrade nezaobilaznih jazz standarda, poseže za rockom, šansonom ili tradicionalnom glazbom kao predloškom na kojem onda gradi svoje glazbene vizije. Scenski atraktivni, zabavni, zaigrani, glazbeno provokativni i zanatski besprijekorni, glazbeni virtuozi New Deala predvođeni, kako to Jasna voli za sebe reći, “ornamentom u najboljim godinama”, provjerena su glazbena poslastica kako za slučajne koncertne putnike namjernike tako i za zahtjevne jazz znalce.

SASTAV:

Jasna Bilušić – vokal

Saša Nestorović – saksofon

Marko Bertić – gitara

Saša Borovec – kontrabas

Ovaj unos je objavljen u Najave. Bookmarkirajte stalnu vezu.